Kargo ile Diploma Talep

Haber Tarihi :   30.06.2020

Kargo ile Diploma Talep

Sınavlarını başarıyla tamamlayıp memleketlerine dönen lisans ve ön lisans öğrencileri diploma almak için tekrar Üniversitemize gelmek zorunda kalmayacaktır. Mezun olan öğrencilerin diplomaları  aşağıda yazılı açıklamalar doğrultusunda  kargo ile alıcı ödemeli olarak adreslerine gönderilecektir.

Mezun öğrenci https://obs.cumhuriyet.edu.tr/oibs/kariyer/ linkinden  “Mezun Takip Sistemine” kişisel bilgilerini girecek, sol menüde bulunan “Diploma Talep Formu”nu eksiksiz ve doğru olarak dolduracak, doldurduğu formu diploma@cumhuriyet.edu.tr adresine e-mail ile gönderecektir. Diploma Talep Formu ulaşan mezunların diplomaları, en geç 5 gün içerisinde adreslerine gönderilecektir.

Kargo ile diploma talep işlemlerinin hızlı ve eksiksiz yürütülebilmesi için aşağıda yer alan açıklamalara uyulması önem arz etmektedir.

- Mezuniyet işlemleri yapılmayan öğrencilerin diploma talep formunu oluşturamayacağı,

- Diploma talep formu ile nüfus cüzdanı fotokopilerini tek bir e-posta ile göndermeleri,

- Öğrencilerimizce gönderilen e-postaların Üniversitemize ulaşıp ulaşmadığını, kendilerine ait e-posta hesabının gönderilenler menüsünden kontrol edilebileceğini,

- Diploma talebinde bulunan öğrencilerin diploma gönderme süreci hemen başlatıldığından dolayı konu hakkında bilgi almak için mesajla veya telefonla aramalarına gerek olmadığı,

· Sağlık alanlarından mezun olanların diplomaları tescil nedeniyle bir ay sonra kendilerine kargo ya da elden teslim edilebileceği,

· Öğretmenlik Formasyonu diplomaları Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından verilmektedir.

İlçelerde bulunan Yüksekokullar ile Meslek Yüksekokullardan mezun olan öğrenciler diploma talep formlarını kendi okul müdürlüklerinin  e-postalarına göndereceklerdir.

İsteyen öğrenciler şahsen veya noter vekaleti suretiyle de diplomalarını alabilirler.